Advertentie

Openingsuren zoeken

I

Feestdagen dit jaar

Vanaf 2015 betaal je met de smartphone bij Colruyt

Advertentie

Klanten van de winkels van de Colruyt Group, naast Colruyt gaat het in België om OKay, Bio-Planet, Spar Retail, Dreamland en Dreambaby, kunnen vanaf de eerste helft van 2015 betalen met hun smartphone. En al deze maand zullen ze hetzelfde kunnen doen in de webshops Collishop, Dreamland en Dreambaby.

Volgens Colruyt levert de betaalwijze de klant vooral snelheid en gebruiksgemak op. Daarnaast helpt de SEQR-app van de Zweedse firma Seamless Colruyt Group zijn kosten te drukken. "De app is niet alleen snel, bedrijfszeker en veilig", zegt Michel Van Mello, divisiemanager Accounting en Banking Colruyt Group, in een persbericht. "Hij kan ook eenvoudig geïntegreerd worden in ons kassasysteem, zonder investeringen in extra hardware. Bovendien waarderen we het dat Seamless beduidend lagere transactiekosten aanrekent dan andere aanbieders van betaaloplossingen. Belangrijk, want dat helpt Colruyt Group om zijn kosten te drukken en lage prijzen te handhaven."

Het systeem werkt als volgt: de klant downloadt de SEQR-app gratis via de App Store of Google Play en koppelt er eenmalig zijn Seamless-domiciliëring aan. Daarbij geeft hij SEQR toestemming om de verschuldigde bedragen via domiciliëring over te schrijven van zijn bankrekening, ongeacht de bank van de klant.

Om te betalen, scant de klant een QR-code/NFC in aan de winkelkassa of op het scherm van zijn pc, laptop of tablet. Hij bevestigt het bedrag met een pincode, zonder kaart of kaartlezer. Volgens Colruyt staat SEQR garant voor de betaling aan de handelaar de dag na de transactie. De klant houdt via de app een overzicht van zijn betalingen. In de verdere toekomst zou het ook mogelijk zijn aanbiedingen, kortingkaarten, klantenkaarten of vouchers aan de app te koppelen.

Bron : HLN