Advertentie

Openingsuren zoeken

I

Feestdagen dit jaar

Supermarkten sluiten vroeger op kerst- en oudejaarsavond

Advertentie

Op kerst- en oudejaarsavond sluiten de meeste supermarkten vroeger dan normaal. Uitzondering vormen winkels met zelfstandige uitbaters. Die beslissen zelf over hun sluitingsuur. Bank- en postkantoren gaan op die dagen om 16 uur dicht.

Colruyt sluit zijn deuren om 18 uur in plaats van 20 uur, net zoals het kleinere broertje Okay dat normaal gezien om 19.30 sluit. De openingsuren van de Spar-winkels variëren, omdat de zelfstandige uitbaters hier zelf over mogen beslissen.

Bij Delhaize zijn op zondag 22 en 29 decembermeer dan 500 winkels open. Op kerst- en oudejaarsavond sluiten de winkels om 18 uur. Zo’n 50-tal AD Delhaize en Proxy Delhaize zullen geopend zijn op kerstdag en nieuwjaarsdag.

Ook Carrefour opent zijn deuren op 22 en 29 december van 10 uur tot 18 uur. Net zoals de concurrentie sluiten de winkels om 18 uur op 24 en 31 december. Met kerstmis en nieuwjaar kan je nog terecht in meer dan 500 Carrefour Express en Carrefour Market, afhankelijk van de eigenaar.

De banken sluiten op het normale uur, 16 uur. Wie dringende bankzaken moet regelen, kan het best een afspraak maken. De postkantoren sluiten ook om 16 uur. De PostPunten volgen de openingstijden van de instelling of handelszaak waar zij gevestigd zijn.

Bron : De Standaard