Advertentie

Openingsuren zoeken

I

Feestdagen dit jaar

EXKi opent eerste Amerikaanse restaurant

Advertentie

EXKi, de Belgische keten van kwalitatieve snelrestaurants voor verse en natuurlijke producten, zal in het eerste kwartaal van 2014 zijn eerste restaurant op Amerikaanse bodem openen. De keuze viel op een pand in het "Flatiron District", in het hart van Manhattan (New York). Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De wijk is door de Amerikanen zelf omgedoopt tot "Silicon Alley", een district met heel wat start-ups met in hun kielzog een dynamisch, jong cliënteel, aldus EXKi.

Aan het opzet ging twee jaar intensieve voorbereiding vooraf. De werkzaamheden zelf starten in oktober. Het restaurant zal de hele dag verse, natuurlijke en grotendeels plantaardige, maar bovenal "EXKiese" recepten aanbieden. Op het uithangbord staan groenten centraal en prijken vooral seizoensgebonden producten afkomstig uit de buurstaten van New York. Een vijfkoppig team werkt aan de vertaling van het EXKi-concept naar de plaatselijke behoeften en verwachtingen, aldus het persbericht.

Het bedrijf verwacht eind 2014 en begin 2015 andere openingen in de Big Apple. In Europa opent de keten de komende weken drie nieuwe restaurants in Parijs en een tweede restaurant in het Nederlandse Den Haag.

Bron : GVA