Advertentie

Openingsuren zoeken

I

Feestdagen dit jaar

Burgers & Booze : Gitzwarte hamburgers

Advertentie

De nieuwe horecazaak Burgers & Booze op het Antwerpse Zuid serveert de allereerste pikzwarte hamburgers ter wereld. Het concept is een idee van piloot Kiarash Nabavieh, die inspiratie haalde uit zijn vele reizen.

‘Ik heb geen ervaring in de horeca, maar had gewoon zin om naast mijn job als piloot iets totaal anders te doen’, zegt Kiarash. ‘In Antwerpen zijn er vooral hamburgerrestaurants. In het buitenland zie je dan weer eerder burgerbars, waar je gewoon iets kunt drinken aan de toog en daar een hamburger bij bestelt. Ik wou hetzelfde in Antwerpen, maar dan met enkele gekke gerechten die om de zoveel tijd veranderen.’

Gekke gerechten is nog zeer zacht uitgedrukt voor wat er op de menukaart prijkt. ‘De hamburger die we serveren is de eerste hamburger wereldwijd die compleet zwart is. In Japan bestaat het zwarte broodje al wel, maar de inhoud is niet zwart’, zegt chef-kok Maarten Jordaens die met zijn firma Icare4Food vernieuwende gastronomische concepten in de markt zet.

De hamburger kreeg de toepasselijke naam White lie. Het broodje verkreeg zijn kleur dankzij actieve bamboehoutskool. De sauzen en de kaas werden gekleurd met inktvisinkt. Dankzij het pekelproces kregen ook de ajuinen een zwarte kleur.

Bron : De Standaard

Openingsuren Burgers & Booze bekijken