Advertentie

Openingsuren zoeken

I

Feestdagen dit jaar

Artisanale bakker levert brood met fiets

Advertentie

Een ambachtelijk brood bestellen op en het even later aan huis krijgen met de fietskoerier: bij een nieuwe bakker in de Smedenstraat kan het.

Bakker Le Pain de Sebastien valt niet enkel op met de kloeke artisanale broden in zijn vitrine, ook de manier waarop hij die tot zijn klanten brengt, verschilt met de meeste van zijn concurrenten. De bakker pakt immers uit met een leverdienst per fiets.

‘Een bestelling plaatsen kan telefonisch of via het internet. De mensen kunnen zelf bepalen op welk uur het brood geleverd wordt. Zo kunnen bestellingen voor 10.30 uur nog diezelfde middag bezorgd wor-den’, zegt bakker Sebastien Cailliau, die de Brugse fietskoerierdienst Cargo Pedalo inschakelt. De dienst kost zeven euro, het basistarief van de koerierdienst voor paketten tot tien kilogram. ‘Het is een extra service’, zegt fietskoerier Hans Braem, die op 1 augustus de eerste broden zal leveren, maar intussen wel al enkele horecazaken tot zijn cliënteel mag rekenen. ‘Ook bij hotels en restaurants zal ik elke dag vers artisanaal brood leveren op een milieuvriendelijke manier.’

Bron : Het Nieuwsblad