Advertentie

Openingsuren zoeken

I

Feestdagen dit jaar

Antwerpse Coffee & Vinyl in lijst van beste platenzaken ter wereld

Advertentie

De Antwerpse platenzaak Coffee & Vinyl, die tegelijk ook koffiebar en kunstgalerij is, is opgedoken in een lijstje van de tien beste platenzaken ter wereld van de Engelse krant The Guardian.

Lars Cosemans van Coffee & Vinyl hoorde van een klant dat zijn zaak vernoemd werd in het lijstje met favoriete platenzaken in The Guardian. “Dat was een leuke verrassing. Ik heb er geen idee van wie mijn zaak heeft doorgegeven”, bekent de gelukkige zaakvoerder.

Bijna tweeënhalf jaar zit Lars Cosemans ondertussen in de Volkstraat met zijn gezellige platenzaak, koffiebar en kunstgalerij. Nadat hij tien jaar in de Aalmoezenierstraat had gezeten met zijn platenwinkel Vinyl, vond hij het tijd voor een concept dat wat verder ging dan platen alleen. “En dat valt dus in de smaak”, lacht hij. “Ik krijg hier een heel internationaal publiek over de vloer. Mensen uit China, Noorwegen, Rusland en Amerika bijvoorbeeld, die me dan komen zeggen hoe tof ze de zaak vinden. Antwerpenaars waarderen de winkel ook, maar die zullen het misschien minder snel komen zeggen.”

Nadat Lars Cosemans de link naar het artikel in The Guardian online had gezet, reageerden heel wat vaste klanten enthousiast. “Ik vind dat er in Antwerpen meer goede platenzaken zijn, maar misschien hebben ze mij gekozen vanwege die combinatie met een koffiebar en kunstgalerij”, denkt hij. “Er komen hier ook mensen voor de koffie, en niet voor de muziek, of gewoon om een expositie te zien. Soms blijven klanten een hele middag hangen.”

Muzikant Pete Doherty bijvoorbeeld, de beruchte frontman van de Britse band Babyshambles, kwam al eens rondhangen in de platenzaak. Jules Deelder en Daan komen er ook graag platen kopen. Om maar te zeggen dat het niet de minsten zijn die er over de vloer komen.

Bron : GVA