Advertentie

Openingsuren zoeken

I

Feestdagen dit jaar

Brugge wil met winkelzondagen koopjespubliek lokken

Advertentie

De dienst Lokale Economie lanceert samen met het Brugs Handelscentrum een aantal winkelzondagen in de binnenstad. Een vijftigtal handelszaken neemt deel aan de actie.

De deelnemende handelszaken zijn gevestigd in de drukke winkelstraten van het toeristisch stadscentrum: de Noord- en Zuidzandstraat, Steenstraat en Geldmuntstraat, Sint-Amandsstraat, Vlamingstraat, Wollestraat, Mariastraat, Sint-Jakobsstraat en het Zilverpand. Vanaf 3 mei kan je er voortaan elke eerste zondag van de maand komen shoppen, met uitzondering van feestdagen.

"De Brugse binnenstad is toeristisch gebied, waar op zondag sowieso al veel winkeliers hun deuren opendoen. Maar tijdens de winkelzondagen zullen dat er dus nog een pak meer zijn", zegt schepen Lokale Economie Hilde Decleer (CD&V). De deelnemende handelaars, een vijftigtal, waren volgens Decleer zelf vragende partij om de winkelzondagen telkens op de eerste zondag van de maand te organiseren. "Voor de handelaars bleek dat commercieel gezien de beste optie, en voor het koopjespubliek is dat bovendien het makkelijkst te onthouden."

Om de winkelzondagen bekend te maken worden nieuwe affiches en flyers verspreid.

Bron : KW